مشاوره ازدواج چگونه است؟
ازدواج، که شروعی برای تشکیل یک خانواده متعهد و شاد است، نقطه عطف و یکی از مهمترین تصمیمات زندگی هر انسان محسوب میشود. یک رابطه خوب، در زندگی هر شخصی تغییرات مثبت ایجاد کرده و فرصت رشد و پرورش را برای طرفین فراهم میکند. تصمیم به ازدواج، اتفاقی است که سراسر عمر یک انسان را تحت تاثیر خود قرار میدهد و اثری طولانیمدت دارد؛ بنابراین بهتر است این تصمیم زمانی گرفته شود که دانستهها و اطلاعات ما نسبت به خود و زندگی، آگاهانه و کافی باشد. پیوند ازدواج، در عین حال که شادی و آرامش را به زوجها هدیه میدهد اما با چالشهای عمیقی نیز همراه است؛ ادامهدار بودن یک رابطه یا برهم خوردن آن، بستگی به نحوه مدیریت طرفین یک رابطه دارد. متاسفانه بسیاری از زوجین، هزینه و زمان زیادی را برای یک مراسم عروسی عالی صرف میکنند و از هدف اصلی، که یک ازدواج عالی است، دور میشوند؛ چه بسیارند کسانی که به دلیل تصمیمات ناآگاهانه و ازدواج نادرست، آینده خود را به تباهی کشاندهاند.
هیچ انسانی در انتخاب خانواده خود اختیاری نداشته است؛ اما هر شخص میتواند با آگاهی کافی پیش از ازدواج، بهترین تصمیم را برای آینده خود بگیرد و از تشکیل ساختارهای مشکلزا در خانواده جلوگیری کند. از این رو، روانشناسان برای حل این مشکلات، اقدام به برگزاری مشاوره ازدواج کردهاند تا به زوجها کمک کنند که با حل تعارضات، یک ازدواج موفق در طولانیمدت داشته باشند؛ این جلسات زیر نظر مشاور ازدواج و در مراکز مربوطه به صورت آنلاین و تلفنی برگزار میشوند. در ادامه به بررسی همهچیز درباره مشاوره ازدواج میپردازیم. همراه ما باشید.
مشاوره قبل از ازدواج
یکی از انواع راههای درمانی به منظور آمادگی بیشتر زوجها برای شروع یک زندگی متعهدانه و موفق، مشاوره پیش از ازدواج است. بر اساس آمار به دست آمده، این نوع مشاوره که توسط روانشناسان متخصص و مجرب انجام میشوند، به طور قابل توجهی آمار طلاق را تا 50% کاهش دادهاند. مشاور ازدواج به افراد کمک میکند تا نقاط ضعفی را که ممکن است در آینده مشکلزا شوند، شناسایی کرده و آنها را برطرف کنند. یک مشاور ازدواج متخصص علاوه بر تسلط به حل مسائل و مشکلات، توانایی تشخیص اختلالات روانی و ویژگیهای شخصیتی افراد را دارد؛ از این رو به زوجین کمک میکند تا آگاهانه و براساس استانداردهای لازم برای ازدواج مانند تطابق فرهنگی، سنتی، تحصیلی، اقتصادی و مذهبی تصمیم بگیرند.
شناخت ویژگیهای شخصیتی خود و طرف مقابل در امر ازدواج، یکی دیگر از مباحث ضروری است؛ تست مشاوره ازدواج، که برای این منظور طراحی شده است، در مرکز مشاوره ازدواج در اختیار زوجین قرار داده میشود. خدماتی که در این مشاورهها ارائه میشوند، در مسائلی که ممکن است پیش از ازدواج رخ دهند، راهگشا هستند؛ علاوه بر آن، این آموزشها به زوجین کمک میکند تا توانایی مدیریتکردن چالشهای آینده را نیز داشته باشند. دستیابی به دید جمعی به جای تفکرهای فردگرایانه، شناخت عواطف و احساسات یکدیگر و زندگی در زمان حال از جمله دستاوردهای مشاوره پیش از ازدواج به شمار میروند. تمرکز اولیه یک مشاور پیش از ازدواج بر این موضوع است که طرفین یک رابطه را به شناخت عمیقتر و اصولی برساند؛ یک روانشناس در طی این جلسات برای افراد تصمیمگیری نمیکند بلکه آنها را آگاه کرده تا برای انتخاب درست گام بردارند.
فواید مشاوره ازدواج
در مشاوره ازدواج، زوجین میتوانند در مورد مسائل مرتبط با ازدواج از یک روانشناس کمک بگیرند تا به درک عمیقتری برسند و زندگی خود را از همان ابتدا به صورت اصولی پایهریزی کنند. این جلسات راهی عالی برای مطرحکردن سوالات مهم در خصوص یک رابطه عاشقانه نیز به شمار میرود؛ در این صورت افراد در مورد موضوعات مختلف به اجماع یا تفاهم میرسند. از جمله این مسائل میتوان به امور مالی، ارزشها و باورها، ارتباط بین زوجین، محبت و رابطه جنسی، روابط خانوادگی، تمایل به بچهدار شدن، روشهای کنترل خشم و ... اشاره کرد. مشاوره ازدواج روی کیفیت زندگی افراد تاثیر میگذارد و همانند یک بروشور راهنما برای ورود به یک دنیای جدید عمل میکند. به طور کلی میتوان 7 فایده اصلی برای مراجعه به مشاور ازدواج عنوان کرد که شامل موارد زیر است:
- تصورات و انتظارات افراد از یکدیگر در خصوص مسائل مالی
- برطرفکردن ثمربخش تعارضات و کاهش استرسها
- شناسایی نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت زوجین
- بررسی معنای تعهد ازدواج برای هر فرد
- بیان اهداف و آرزوهای شخصی، زوجی و خانوادگی
- مشخصکردن نظرات زوجین در خصوص زمان تنظیم خانواده
- بررسی تاریخچه خانوادگی و گذشته هر یک از آنها
مشاوره بعد از ازدواج
بسیاری از افراد پس از ازدواج، در رابطه زناشویی خود با مسائلی روبهرو میشوند که توانایی مدیریتکردن و کنترل آنها را ندارند؛ همین امر موجب تشدید اختلافات و بروز تعارضات میشود و زوجین را به مرحلهای میرساند که تصور میکنند طلاق بهترین راهکار است. مشاوره پس از ازدواج، یکی از راه حلهای درمانی است که برای برطرفکردن این موضوعات مطرح میشود؛ زوجین میتوانند با مراجعه به یک روانشناس زوجدرمانگر، به دیدگاه جدیدی دست یابند و مشکلات رابطه خود را با راه حل مناسب برطرف کنند. در مشاوره بعد از ازدواج، پس از شناسایی و ریشهیابی چالشها و مسائل زوجین، به آنها آموزشهای مختلف داده میشود تا بتوانند رابطه خود را بهبود بخشند. از دیگر فواید مشاوره ازدواج میتوان از پایاندادن به بحثهای مکرر، بیاعتمادی، طلاق عاطفی، اختلاف درباره مسائل مالی، رفع رفتارهای معیوب و مشکلزا و افزایش عشق و صمیمیت میان زوجین نام برد.
انواع مشاوره ازدواج
خوشبختانه امروزه با پیشرفت تکنولوژی، زوجها میتوانند با هر شرایط مختلفی از مشاوره ازدواج بهرهمند شوند. خدمات مشاوره ازدواج انواع مختلفی دارد و در سه نوع زیر دستهبندی میشوند؛ در ادامه به معرفی و بررسی این روشها میپردازیم.
مشاوره ازدواج حضوری
جلسات مشاوره حضوری یکی از متداولترین روشهای درمان است که در آن زوجین میتوانند به صورت انفرادی یا زوجی با مشاور روانشناس ملاقات کنند. در طی این جلسات، که بنابر صلاحدید روانشناس تعیین میشوند، از طرفین یک رابطه سوالات مختلف پرسیده میشود تا به آنها کمک کند به شناخت بهتری نسبت به یکدیگر دست یابند. همچنین ممکن است در این جلسات مشاوره، تستهای ازدواج مانند تستهای انگیزش، هارتمن و mmpi انجام شود که در تصمیمگیری افراد بسیار موثر هستند.
مشاوره ازدواج آنلاین
این روش، مناسب کسانی است که به دلایل مختلفی مانند فرهنگ خانوادهها، وضعیت اقتصادی، مشغلههای زیاد و ... امکان مراجعه حضوری به مشاور را ندارند. مشاوره ازدواج آنلاین، به لحاظ کیفی، تفاوتی با سایر روشها ندارد اما مزیت اصلی آن، امکان دسترسی راحتتر به جلسات از هر نقطه کشور است. در این نوع از مشاوره، زوجین میتوانند به صورت آنلاین از طریق چت یا دیگر روشهای برقراری ارتباط در شبکههای اجتماعی در جلسات حضور یابند و سوالات خود را مطرح کرده و بهترین نتیجه را بگیرند.
مشاور ازدواج تلفنی
مشاوره ازدواج تلفنی، اگرچه جایگزینی برای مشاوره حضوری محسوب نمیشود اما میتوان از آن در شرایط ضروری استفاده کرد. در این روش نیز مانند مشاوره آنلاین، افراد میتوانند به صورت تلفنی با روانشناس در ارتباط باشند و آموزشهای لازم را در خصوص تشکیل زندگی مشترک دریافت کنند.
مرکز مشاوره ازدواج
اکثر ما ممکن است در اطراف خود یک زوج عاشق را دیده باشیم که زندگی بینقص و کاملی دارند و همواره در کنار یکدیگر شاد و راضی به نظر میرسند؛ اما در واقعیت آنها نیز با یکدیگر بحث و دعوا میکنند و حتی ممکن است به جدایی فکر کنند. رابطه زناشویی مانند سایر روابط انسانی ممکن است با چالشها و مشکلاتی همراه باشد؛ اما در این میان زوجهایی که با شناخت و آگاهی لازم اقدام به ازدواج کردهاند، توانایی بهتری در مدیریتکردن این چالشها دارند. مشاور ازدواج، حتی برای آنهایی که زندگی ایدهآل دارند نیز مفید است. یک روانشناس مشاوره ازدواج، روزانه با افراد زیادی روبهرو میشود که به منظور تصمیمگیری صحیح در خصوص امر ازدواج به او مراجعه میکنند. هدف از این جلسات درمانی، دستیابی به شناخت دقیق از شخصیت طرف مقابل، برقراری یک رابطه سالم و کاهش تعارضات در زندگی مشترک است؛ بنابراین، بهترین زمان برای رزرو وقت مشاوره ازدواج، پس از آشناییهای اولیه و بعد از خواستگاری است. شما عزیزان میتوانید به منظور دریافت خدمات مشاوره ازدواج تهران، به یکی از بهترین مراکز مشاوره ازدواج یعنی مرکز مشاوره نیکتا مراجعه کنید؛ متخصصان این مرکز با ارائه بهترین راهکارها به شما کمک میکنند تا پایههای زندگی مشترک خود را به درستی بنا کنید.